Metaalbewerking Duiven

De beste resultaten voor krijgt u bij ons voor metaalbewerking Duiven

Metaallassen is een wijdverbreid proces in de wereld van koude plaatbewerking. Ons professioneel lasbedrijf kan deze specifieke laswerkzaamheid uitvoeren met procedures en technologieën die kunnen verschillen, naargelang het type dat door u als klant wordt gevraagd.

Inzetbaarheid van metaallassers

Bijna overal waar u kijkt, ziet u dingen van metaal. Denk aan metalen onderdelen van gebouwen en vervoersmiddelen. Dat maakt het vakgebied ‘metaal’ tot een veelomvattende discipline. Metalen onderdelen worden door vakmensen van metaalbedrijven gemaakt. Deze vakmensen hebben verschillende functies. Zo zijn er bijvoorbeeld plaatconstructiewerkers, verspaners, lassers, monteurs en bankwerkers. Wij zijn in staat om werkzaamheden te verrichten voor onder meer constructiebedrijven, scheepswerven of bedrijven in de werktuigbouw. Wij hebben verschillende vaardigheden opgedaan om u efficiënter van dienst te kunnen zijn.

Metaallassen door onze vakmensen

Als u op zoek bent naar een leverancier die gespecialiseerd is in alle soorten metaallassen, dan staan we klaar om onze kennis en hooggekwalificeerd technisch personeel tot uw beschikking te stellen. Ons bedrijf heeft jaren aan ervaring op het gebied van metaallassen. Dit is waarom u op onze metaallasdienst zou moeten vertrouwen:

  • Verwerking van zowel kleine als grote hoeveelheden
  • De productie gebeurt volledig in het bedrijf
  • Optimalisatie van tijd en kosten voor de klant
  • Mogelijkheid om zeer complexe producten te maken
  • Klantondersteuning vanaf de ontwerpfase.

Andere belangrijke lassystemen

Andere belangrijke lassystemen zijn weerstandlassen voor onder poederdek en laserstraallassen. Ook bekend zijn lastechnieken zoals het smeltlassen van staal, MIG-lassen (Metal-Arc Inert Gas), MAG-lassen (Metal-Arc Active Gas), TIG-lassen (Tungsten Inert Gas, solderen, oxyacetyleen en elektrisch lassen. Misschien wel de meest voorkomende vorm van aluminiumlassen is Tungsten Inert Gas (TIG)-lassen, ook bekend als gaswolfraambooglassen. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van een niet-verbruikbare wolfraamelektrode. Inert gas, zoals argon of helium, beschermt tegen oxidatie of andere atmosferische vervuiling. Een andere mogelijke optie is gasmetaalbooglassen of metallisch inert gas (MIG) lassen. Deze methode is gebaseerd op een elektrische boog tussen de verbruikbare MIG-draadelektrode en het werkstuk.

Aanzienlijke risico’s bij het lassen

Welke methode ook wordt gebruikt, lassen is een proces dat de lasser aan aanzienlijke risico’s blootstelt vanwege de hitte en het verblindende licht die kenmerkend zijn voor deze bewerkingen. Om deze reden gebruiken we beschermende uitrusting zoals brandwerende maskers, overalls en handschoenen en moeten wij de voorschriften voor ongevallenpreventie kennen en naleven, om de veiligheid op de werkplek te behouden en onze eigen veiligheid en die van anderen te garanderen. In onze werkplaats zien we er strikt op toe dat die veiligheidsregels worden nageleefd.

 

Hoe kunnen wij je helpen?