Lasersnijden Barneveld

Precisie en snelheid belangrijke vereisten bij lasersnijden Barneveld

Bij het snijden van plaatwerkdelen is lasertechnologie een van de meest gebruikte processen in industriële sectorprocessen, voornamelijk vanwege de precisie en snelheid. Hier leggen we uit hoe lasersnijden Barneveld werkt, de voordelen en de industriële toepassingen ervan.

Hogere vermogensdichtheid als voordeel

Laserstraallassen is een methode die de gescheiden stukken metaal scheidt met behulp van een laser. De laserstraal biedt een geconcentreerde warmtebron, waardoor diepe, smalle lassen en hoge lassnelheden mogelijk zijn. Een voordeel van laserstraallassen is dat het een hoge vermogensdichtheid biedt, waardoor een kleinere door warmte beïnvloede zone mogelijk is, met hogere verwarmings- en afkoelsnelheden. Het is belangrijk om te onthouden dat de penetratiediepte evenredig is met de hoeveelheid geleverde energie.

Zo werkt lasersnijden Barneveld

Lasersnijden Barneveld is een techniek waarbij door thermische energie stukken plaatmetaal worden gescheiden. Tijdens het snijproces concentreert de laserstraal het licht op een punt op het oppervlak van het werkmateriaal, waardoor de temperatuur stijgt totdat het smelt of verdampt. Zodra de laserstraal het oppervlak heeft gekruist, begint het snijproces. Daarbij wordt de laserstraal omgeleid naar de punten die zijn bepaald volgens de geselecteerde geometrie, totdat het materiaal volledig is gescheiden. Zodra het snijproces is voltooid, wordt dit uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde en hoogtechnologische machines en wordt gas onder druk (zuurstof, stikstof of CO2) gebruikt om het resulterende materiaal te extraheren.

Voordelen van snijden met lasertechnologie
 • Enkele van de belangrijkste redenen om lasertechnologie te gebruiken bij het snijden van plaatwerkonderdelen in de industriële sector zijn:
 • Hoge precisie: maakt sneden van verschillende geometrische vormen mogelijk, of het nu gaat om onregelmatige, fijne of complexe contouren. Het is geschikt voor het voorsnijden of bijsnijden van overtollig materiaal.
 • Veelzijdigheid: het kan worden gebruikt om verschillende organische en anorganische materialen te scheiden, inclusief metalen platen of materialen die de constructie mogelijk maken van stukken met verschillende geometrieën van staal, roestvrij staal of aluminium platen.
 • Behendigheid: het lasersnijproces vereist geen snijmallen om onderdelen te vervaardigen en maakt ook silhouetaanpassingen mogelijk.
 • Efficiëntie: na het gebruik van de laser is het niet nodig om een volgende bewerking van het onderdeel uit te voeren, zoals sealen of schuren, waardoor tijd wordt bespaard in het fabricageproces.

Welke materialen kunnen met de laser worden gesneden?

Lasertechnologie maakt de verwerking van een veelvoud aan plastic, textiel, organische of metalen materialen mogelijk. Afhankelijk van de gebruikte machine en het materiaal van het stuk kan het worden onderworpen aan verschillende bewerkingen, zoals snijden, graveren en markeren. Met lasersnijden Barneveld kunnen we plaatwerkdelen en metalen materialen bewerken zoals:

 • Staalplaten
 • Roestvrij staal
 • Aluminium
 • Geanodiseerd aluminium
 • Chrome
 • Edele metalen
 • Geverfd metaal
 • Messing
 • Koper
 • Titanium

Wij weten als geen ander dat het noodzakelijk is om het werk goed voor te bereiden en hoe we dat het efficiëntst kunt doen. Wij werken praktisch met een aantal veel gebruikte materialen en krijgen zo de elementaire kennis van het lasersnijden Barneveld en laser graveren in de vingers.

Onderhoud en veiligheid

Voor het goed functioneren van onze lasermachine is onderhoud onontbeerlijk. Dus maakt ook het onderhouden van deze machine deel uit van de de werkzaamheden van onze vakmensen. Wij weten welke onderhoudswerkzaamheden we zelf dagelijks en periodiek kunnen doen om onze laserapparatuur in topconditie te houden. Naast onderhoud besteden wij aandacht aan veiligheid bij het gebruik van onze lasermachine. Goed onderhoud draagt niet alleen bij aan de perfecte werking, maar beïnvloedt ook de veiligheid van de laserapparatuur. Ook het onderhoud van randapparatuur, afzuiging, luchtpomp en waterkoeler krijgt de nodige aandacht. Hiermee garanderen we u als klant dat u altijd de beste resultaten krijgt tegen de maximale veiligheid!

 

Hoe kunnen wij je helpen?